“Zinciri Kırma!” bir kişisel gelişim stratejisi arkadaşlar. Kendimizi daha iyi hale getirmek için ne yaparız? Boş tuvali, her gün yeniden açtığımız hayat kitabının tertemiz sayfasını aldığımız kararlarla doldurmaya başlarız değil mi? Şu kötü huylarımdan vazgeçeğim, şu iyi alışkanlıkları kazanacağım diye... Herkes hayatında en az birkaç kez bu tür kararlar almıştır. Almıştır da kaç kişi bunları uygulamayı başarmıştır? Yapılan araştırmalar bunların hayata geçirilmesinde bazı faktörlerin kritik rol oynadığını gösteriyor. Mesela haftanın ilk gününde kararı uygulamaya başlamak gibi. Ya da ayın ilk gününde başlamak ki bu daha etkili. Ya da yılın ilk gününde başlamak ki bu en etkilisi. İşte 6 yıl önce bu teknikleri sizinle paylaştım. Pek çok kişinin işine yaradığını gördüm. 5 yıl önce bir kez daha paylaştım. Daha çok kişinin işine yaradığını gördüm. Sizlerden gelen binlerce olumlu mesaj benim bu paylaşımlarımda ana motivasyon kaynağım oldu. Bu son derece basit tekniği yedinci yılımızda bir kez daha uygulamak için kısaca tarif ediyorum. Önce kendinize sizi en çok geliştireceğini düşündüğünüz bir hedef belirliyorsunuz. Bu hedef her şey olabilir. Az önceki mesajda olduğu gibi düzenli kitap okumak olabilir. Sağlığınız için düzenli yürüyüş yapmak olabilir. Benim geçen yıl kendime koyduğum hedef gibi 3 boyutlu resimler yapmak olabilir. Ne yapmak istediğinizi siz seçin.