Foruma Hoş Geldiniz.

Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis oynatılmadığını bilerek hareket ediniz. 2Forumiddaa.com sitesinde yer alan yorum ve tahminler haber ve bilgi amaçlıdır.

Ücretsiz Üye Ol, 20₺ Kazan 💕

Foruma üye ol, profil resmi yükle 20₺ cüzdanında.. Günlük ilk ziyaretinde ayrıca 1₺ kazan..

Daha Fazlası

Arkadaşını Davet Et 50₺ Kazan 🎭

Foruma davet ettiğin her bir arkadaşın 150 mesaj yazdığında cüzdanına otomatik 50₺ eklenir. Ayrıca üye olan her bir arkadaşın 20₺ kazanır.

Daha Fazlası

Bizimle İletişime Geçin 📨

live:.cid.aea41e3fbbb21df7
forumiddaa1@gmail.com

Daha Fazlası

Film DUNE Film Analizi -Barış Özcan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Wolgeon

Forum İddaa
Kazanan Üye
Elit Üye
Katılım
16 Eki 2020
Mesajlar
17,598
Türk Lirası
64.64₺
Çekilen TL
0₺

“Dune” ya da diğer adıyla “Çöl Gezegeni” birkaç kez izlenmesi hatta mümkünse yanında okumalar yapılması gereken bir eser. O yüzden bu videoda “spoiler” vermeden hem film, hem de ona kaynaklık eden romanlar ve bütünüyle Dune evreni hakkında temel bazı bilgileri paylaşıp, hikayenin en başındaki çok önemli bir sahnenin analizini yapacağım. Sadece bu filmin değil tüm bilim-kurgu tarihinin en önemli sahnelerinden biri bu: Gom Cabbar Testi ya da İnsanlık Sınavı. Dune’un hikayesi bizden çok çok uzaklardaki bir galakside geçiyor. Günümüzden binlerce yıl sonrasında... İlk bakışta Paul adında genç bir adamın hikayesi gibi gözüküyor. Fakat ilerledikçe onlarca farklı karakterin birbiriyle kesişen yüzlerce farklı yolunu seziyoruz. Tıpkı hayatımız gibi. Tıpkı Paul’ün önceden sezdiği kaderi gibi. Filmi ve daha da çok ona kaynaklık eden roman serisini bana sevdiren şey sadece türünün bilim kurgu olması değil. Ekoloji, politika ve felsefe alanlarında da çok şey söylemesi. Çok uzak bir gelecekte geçmesine rağmen onu okuyup/izlerken sanki geçmişten ve günümüzden bazı ayrıntılar görüp bir çeşit dejavu yaşıyorsunuz. Savaş tehdidinin havada asılı durduğu bir krizin eşiğinde, kötü bir imparator, asil evler, aileler ve boyun eğdirilmiş halklarla adeta feodal bir dünyada geziniyorsunuz. Mitoloji ve dinler tarihinde bir yolculuk yapıyorsunuz. Eserin yazarı Frank Herbert çöl gezegenini oluştururken sadece coğrafi olarak Orta Doğu’dan ilham almamış. Aynı zamanda İncil, Tevrat ve Kuran gibi kutsal metinlerden, çoğu zaman hiçbir değişiklik yapmadan kavramlar alıntılamış.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)